Massive trægulve er det sikre valg

Gulvet er et af de vigtigste – hvis ikke dét vigtigste – element i boligens mange rum. Det skal blandt andet holde til meget slid uden at få grimme brugsspor. Vi bruger det konstant og netop derfor er det også vigtigt, at gulvet er et underlag, der skal være behageligt og komfortabelt at gå på, uden at det belaster vores krop for meget. Når du står overfor at vælge et nyt gulv til din bolig, så er det værd at tage massive trægulve med i dine overvejelser. Der er så mange fordele ved denne type gulv, at det er et sikkert valg og en god investering.

Et massivt trægulv fås i mange forskellige flotte træsorter, så du kan få netop det gulv, der passer til den indretning, du påtænker i din bolig. Særligt egetræ, fyrretræ og douglas er populære træsorter, når det kommer til massive trægulve. De naturlige materialer og det livlige udseende træ, gør denne type gulve meget dekorative og smukke at se på. Desuden er du med et massivt trægulv også sikret materialer af god kvalitet, hvilket forlænger holdbarheden.

Skal jeg vælge et massivt trægulv eller et laminatgulv?

Massive trægulve har mange fordele. Hvis du står imellem at vælge mellem et laminatgulv eller et massivt trægulv, så er der nogle overvejelser, du bør gøre dig inden. Laminatgulvets overflade er meget hård og netop derfor er det nærmest vedligeholdelsesfrit og nemt at rengøre. Til gengæld gør laminatgulvets hårde overflade også, at den støj, der kan forekomme når man går på det – uanset om det er med stiletter, sutsko eller hundepoter – at støjen ikke kan forsvinde ned i gulvet. Det massive trægulv giver støjen mulighed for at forsvinde ned i gulvet og laminatgulvet genererer derfor mere støj end massive trægulve gør. Samtidig er massive trægulve væsentligt mere komfortable at gå på, fordi de har en vis grad af blødhed i overfladen. Omvendt er laminatgulvet væsentligt billigere end et massivt trægulv, men det afspejler sig også i kvaliteten.

Massive trægulve opnår også brugsspor

Massive trægulve er højkvalitetsprodukter, der holder i mange år. Denne type gulve opnår naturligvis også brugsspor, men det forekommer som patina og gulvet bliver derved flottere med tiden. Hvis brugssporene ønskes bort, så er det muligt at slibe gulvet ned med 1-2 millimeter, hvormed gulvet vil fremstå fuldstændigt som nyt. En anden fordel ved et massivt trægulv er, at det tilfører boligen et rustikt og moderne udtryk, der passer perfekt til den stil, der pryder den fleste nordiske hjem.

massivt trægulv

 Der er altså fordele og ulemper ved både massive trægulve og laminatgulve, men når det kommer til fordelene, er det massive trægulv en sikker vinder. Så hvis du ønsker et smukt og stilfuldt trægulv, der er blødt, komfortabelt og mindre støjende at gå på, så er der muligheder for dig, så du kan få det gulv du altid har drømt om.